-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření45 min
-
Porce3
-
Celkový čas1 hod 5 min
Rajčatová omáčka je klasika, ale zkoušeli jste někdy připravit omáčku z paprik? Pokud ne, tak vás mile překvapí tato lahodná omáčka s kousky kuřecího masa, která se perfektně hodí k těstovinám nebo rýži.
Rychlá papriková omáčka je snadný recept, který hravě zvládnete připravit do 1 hodiny. Já jsem ke své omáčce zvolil těstoviny tagliatelle s medvědím česnekem a kuřecí maso, které k omáčce skvěle ladí. Jídlo je plné bílkovin, vitamínů a hodí se jako lehký oběd či večeře.
Suroviny na rychlou paprikovou omáčku
- 250 g těstovin
- 1-2 lžíce oleje
- 500 g kuřecí prsa bez kosti
- 5 červených kápií
- 200 ml smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
- 1-2 červené cibule
- 1 lžička sladké papriky
- plátek másla
- sůl, pepř podle chuti
TIP: Milovníci pálivých jídel si mohou do omáčky přidat sušené chilli. Pokud máte rádi bazalku, tak ji můžete přidat do omáčky.
Rychlá papriková omáčka postup přípravy:
- PEČENÉ PAPRIKY: Kápie omyjte a dejte celé na plech vyložený pečícím papírem. Můžete je lehce potřít olejem, ale nemusíte. Pečte je v troubě na 200 stupňů 30 minut dokud se slupka nezačne oddělovat. Po upečení dejte papriky do mísy a přikryjte potravinářskou fólií na 10 minut, aby se lépe loupaly a nakonec je oloupejte a zbavte semínek.
- MASO: Kuřecí maso buďto nechte vcelku a nakrájejte po orestování nebo si ho nakrájejte na nudličky. Maso osolte, opepřete a poprašte sladkou paprikou. Opečte ho na trošce oleje s trochou másla do zlatova a poté vyndejte stranou.
- OMÁČKA: Do stejné pánve dejte plátek másla a na pánvi si orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, aby cibule zesklovatěla. Přidejte oloupané pečené papriky a chvilku restujte. Ke směsi přilijte trochu vývaru a rozmixujte ji tyčovým nebo kuchyňským mixérem. Do směsi vmíchejte smetanu na vaření a krátce omáčku povařte. Dochuťte ji solí, pepřem nebo špetkou cukru.
- Dejte kuřecí maso do omáčky a můžete podávat. Já těstoviny přidávám do omáčky, aby se hezky omáčkou obalily. Na talíři jídlo můžete ozdobit trochou zakysané smetany a čerstvou bylinkou.
TIP: Do omáčky můžete vmíchat 100-200 g čerstvého sýru nebo žervé pro více chuti a krémovou konzistenci.
Chutnala vám rychlá papriková omáčka? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Rychlá papriková omáčka
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář